Direktlänk till inlägg 22 april 2011
Min vän P bjöd för ett antal år sen på hemkokt lemoncurd till scones. Jag har alltid varit svag för lemoncurd och hemkokt spelade helt klart i en egen liga. Sen dess har jag tagit mig tid att göra det då och då. Det är egentligen inget svårt och när man tjuvsmakar i väntan på att det ska svalna blir man ständigt lika förvånad hur makalöst smarrigt det är.
I år är jag ansvarig för påskdesserten och i diskussion med min syster C som var sugen på något marängigt så kom även lemoncurd på tal. Det måste ju gå att kombinera dessa till något magiskt. En google-sökning genererade i denna bild.
Ja ni förstår ju själva att sökandet sen är över. Det är Per Morbergs pavlova med lemoncurd som sen toppas med grädde och bär. Så ser den i alla fall ut när han gör den.
Vi får nog anta att min kommer se aningen mindre perfekt ut, men den nykokta lemoncurden som nu står på svalning bådar ändock väldigt gott. Kan nu bara marängen blir bra så väntar helt klart en Glad Påsk!
Tidig fredag morgon bär det av med ett gäng kunder och Microsoft till Cannes och rivieran. Ja jag vet att det ösregnar där för tillfället, men det är lite så Universum och jag jobbar. Ber om ursäkt för det alla jag reser med! Sjukt trevligt ska det b...
Tittar ni extra noga när ni ser mig nästa gång, ja ni kanske tom behöver kisa, så kanske ni ser aning till ett färgskifte i mitt hår. Tanken var att förändringen skulle bli dramatisk och få er alla att vända på huvudet och överösa mig med kompl...
Kära läsare. 23e Januari antog jag utmaningen att vara med i #blogg100 och skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. Idag 2a maj är utmaningen avklarad och jag skriver mitt 100e inlägg. Det har varit kul att blåsa liv i den här bloggen igen även ...