Alla inlägg under oktober 2011

Av Gunilla Olsson - 7 oktober 2011 08:49

När jag lyssnade igenom Beyonces album 4 när det kom var det den här låten som främst fastnade. Jag har sen dess lyssnat på den som besatt och förundrats över hur fantastiskt grym den är.


Äntligen snurrar den för fullt även på radions spellistor. Hoppas ni som jag inte kan höra den för ofta.För er flickor som misstycker. Jag ber på förhand om ursäkt för hennes brist på klädsel i början av videon. För mina manliga läsare. Jag bjuder på det denna fredagsmorgon!


ANNONS
Av Gunilla Olsson - 6 oktober 2011 09:40

Ni vet hur det är. Finns inte en social tillställning under höstmånaderna då inte svamp kommer på tal. I rättvisans namn är jag som svampfantast kanske aningen skyldig till hur ofta. Men det är något med oss storstadsbor som visar vår verklighetsförankring genom att efter skogspromenad fylla våra frysar med skogens guld.


Igår vid en tjejmiddag med vännerna, G, S och H, var det tveklöst H som drog längsta stråt i svampskrytet. Inte bara åt hon en svamprätt som gjorde oss andra avundsjuka, utan hon hade dessutom anekdoter om sällsamma fynd. S som är konstig nog att inte gilla svamp konkurrerade inte ens. G som åtminstone är oerhört förtjust i skogen kunde inte heller hon mäta sig.


Jag som älskar svamp men som är ytterst tveksam till skogen vågade inte ens yttra var jag införskaffar min svamp.


Det är det mest pålitliga svampstället man kan tänka sig och där finns alltid tillräckligt för en god stuvning men kanske inte platsen man tipsar om när entusiasterna satt igång.


 

ANNONS
Av Gunilla Olsson - 5 oktober 2011 12:00

Om man nu, äntligen, dessutom får till att svenska IT-tunes gör amerikanska serier tillgängliga så fort de sänts så har mitt sätt att se på TV anlänt i laglig form.


 

Där har ni min önskelista till jul gott folk.

Av Gunilla Olsson - 5 oktober 2011 10:15

SL-logik = Tåget mot Bålsta som ska avgå 07:13 kommer istället in 07:37. Då kan vi likaväl hålla avgången till 07:43 då ett annat tåg vi misslyckats med att få fram i tid skulle ha gått.


Vanlig-människas-logik = Jag har väntat i 24min på det här tåget och har inte en minut till att förlora. ÅK NU!


Jag nöjde mig med att sucka frustrerat och vända blad i min Metro.


Kvinnan på andra sidan gången hanterade sin frustration genom att ta tag i sin otåliga 2-åring som inte kunde sitta still och daska till henne hårt i baken.


Hur usla jag än tycker ni är SL så är min frustration över er inkompetens ingenting mot den ilska jag känner mot den kvinna som inte har vett att veta att man inte får ta ut frustrationer på 2-åriga barn.

Av Gunilla Olsson - 1 oktober 2011 11:13

Förra lördagen var en sån där magisk helt ledig lördag som jag så sällan upplever. Solen strålade, jag hade en av bästa vännerna K på besök och vi kunde unna oss att strosa i solen och butiker en heldag. 


Med hösten på frammarsch kändes det självklart att i Kungsträdgården avnjuta årets sista mjukglass.Inte visste jag väl att det en vecka senare skulle vara ännu bättre glassväder. Idag är jag dock hemma sjuk så det var bra att jag tog chansen förra veckan. Vid sjukdom väljer jag Ben & Jerrys på soffan framför mjukglass i solen. Med tom frys blir det idag ingetdera dock.


Har vid några tidigare tillfällen vid självömkan efterlyst hemleverans av just B&J. Min vän R samt bror S med fru J har lyssnat på det desperata ropet och varit gulliga nog att leverera. Känner mig alltid lite dum dock, eftersom det mest är stundens ingivelse och försök till humor. Förväntar mig inte att någon ska svara upp, hur uppskattat det än är. 


Vad som i min bok gör B&J till den perfekta glassen är att allt finns på plats i den. Den kräver inga tillbehör. Att bara äta vaniljglass utan något till finns inte på världskartan att jag blir sugen på. Då krävs en våffla, en kladdkaka, chokladsås eller familjens favorit Anitas smet. B&J står på egna ben.


Mjukglass precis som vanlig vanilj kräver sitt tillbehör. I mitt fall lakritsströssel. Visst ser den magisk ut på bilden. Men i lördags precis som alltid annars så satt jag handfallen när översta strössellagret var avslickat och undrade vad jag nu skulle göra med denna gigantiska glass. 


Visa mig den glassbar som hittat en lösning för dubbeldipp av mjukglass så bjuder jag på glass i solen där idag, sjukdom till trots. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se