Alla inlägg under maj 2011

Av Gunilla Olsson - 1 maj 2011 22:43

Det är inte klokt vad en del föräldrar kan tänka sig att utsätta sina stackars oskyldiga barn för. Vem vet vilka sår det kan ge i det långa loppet. Det smärtar mig att se detta! Vem ringer Soc, jag eller ni?


 

Av Gunilla Olsson - 1 maj 2011 09:16

Tittar man ut denna morgon är det lätt att få för sig att det är en ganska fantastisk dag som väntar. Solen står redan högt och vi börjar bli bortskämda med sådana dagar nu.


Har man likt jag koll på almanackan så vet man dock att denna dag egentligen är en dag jag helst vill bojkotta. Vetskapen om att det är 1 maj får det att krypa i hela kroppen på mig.


Jag skäms över det faktum att man i Sveriger har en partipolitisk helgdag. Jag skäms att man i snart 100 år låtit det bli tradition att Vänstern gått i en skendemonstration och protesterat mot sin egna sittande regering. Det är inte värdigt en demokrati!


Det är ju först de sista 5 åren de egentligen haft fog att demonstrera alls. Innan dess har de de facto skrikit om orättvisor som de själva skapat. Är det försvarsbart nationalekonomiskt att vi alla ska vara lediga för att bejaka detta spektakel?


Nu sitter någon och tänker att det minsann är fritt fram för vilket parti som helst att demonstrera. Det stämmer i teorin. I praktiken har vänster-rörelsen gråtit som barnungar över det faktum att stora stygga KD vågat sig på att ut och prata politik i Uppsala på deras alldeles egna 1 maj. De tycker att de ska få ha sin dag helt i fred. Det faktum att det finns arbetare inom andra partier är en sanning de vägrar ta till sig. Det faktum att vi inte är en enparti-stat och att det i en demokrati knappast är ok att en politisk falang får en egen dag då de andra ska vara tysta har också gått dem helt förbi.


Kan vara dags för S+V att inse att kartan ritats om sen 1890-talet. Att det faktiskt finns arbetare som inte ser arbetsgivare som sina livs motståndare utan som hittat sätt att jobba tillsammans. Det finns också arbetare som vill vara fackliga men inte vill tillhöra fackföreningar som direkt bekostar ett parti man inte vill vara med och stödja. Världen är inte så svart och vit som man vill påskina. När man lyckas inkludera alla arbetare kanske en sån här dag igen kan fylla ett syfte. Så är inte fallet 2011.


Vi hade chansen att göra oss av med denna förlegade dag då 6 juni skulle införas som nationell helgdag. Istället valde man att släppa annandag-pingst. Förvisso en kristen helgdag men den firas inte av vare sig kristna eller någon annan så den var faktiskt bara en ledig dag som dessutom alltid inföll på en måndag.


Istället behöll man 1 maj som exkluderar majoriteten av det svenska folket och som då och då infaller på redan lediga dagar. Förlust på alla plan och om möjligt ogillar jag den därför nu ännu mer. Därför är det här årets värsta dag!

Skapa flashcards