Direktlänk till inlägg 5 maj 2011
Igår var det dags att laga första middagen ur Linas matkasse. Sen leverans måndag och sen hemkomst tisdag resulterade i att spänningen fick förlängas till på gränsen av outhärdlighet.
Jag gav mig på fisken det första jag gjorde. Djärvt med tanke på att det skulle vara det tuffaste receptet, men nödvändigt eftersom fisk som bekant inte vill stå särskilt länge i kylen och hänga.
Sanningen är väl den att det inte var särskilt tufft. Recept är ju sällan tuffa eller enkla. Det är snarare mängden moment som varierar. Jobbar man inte under tidspress spelar ju det knappast någon roll. Så det var så enkelt så, men det tog lite tid.
Skulle göras citron och dill-olja/sås, kokas potatisk, kokas sparris, knaperstekas parmaskinka, skivas tomat och lite knipplök och sen slutligen stekas torsk.
Som ni ser skulle jag åka ur MasterChef efter all världens kritik för uppläggning. Ok, kanske de skulle hitta något litet mer att anmärka på.
Nu väntar kött i marinad i kylen för wok ikväll. Den har jag satt min egna twist på genom att slänga ner lite cashewnötter i korgen senast jag handlade. I ärlighetens namn, vilken wok blir inte godare av cashewnötter?
Imorgon kan ni få bevis även för detta om ni gillar det mat-tina-spår jag nu slagit in på.
Tidig fredag morgon bär det av med ett gäng kunder och Microsoft till Cannes och rivieran. Ja jag vet att det ösregnar där för tillfället, men det är lite så Universum och jag jobbar. Ber om ursäkt för det alla jag reser med! Sjukt trevligt ska det b...
Tittar ni extra noga när ni ser mig nästa gång, ja ni kanske tom behöver kisa, så kanske ni ser aning till ett färgskifte i mitt hår. Tanken var att förändringen skulle bli dramatisk och få er alla att vända på huvudet och överösa mig med kompl...
Kära läsare. 23e Januari antog jag utmaningen att vara med i #blogg100 och skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. Idag 2a maj är utmaningen avklarad och jag skriver mitt 100e inlägg. Det har varit kul att blåsa liv i den här bloggen igen även ...